Fiskegruppa 2018

Vellykket Fisketreff i Skarsdalen!

Lørdag 18. august 2018

I godt fiskevær, med litt regn og tåke, ble det igjen avholdt et flott fisketreff ved Svangtjern i Skarsdalen.

Vi hadde denne gangen klart å få med Knut Johan Ruud fra Norges Jeger og Fiskeforbund som gav oss inspirerende veiledning i stangfiske med både sluk og mark. Det var godt oppmøte med fiskeinteresserte av både eldre og ung årsklasse. Knut Johan hadde med seg lånestenger til alle som ønsket det og måtte svare på mange spørsmål fra ivrige fiskere.

Fiskerne dro ivrig av gårde og plasserte seg strategisk rundt Svangtjern. Det ble fisket med både mark, sluk, flue og spinner. Etter kort tid kom flere glade fiskere tilbake med fangst.

Svangtjern

Svangtjern er overbefolket med ørret av liten størrelse og Fiskegruppa har en tid drevet aktivt tynningsfiske for å redusere bestanden og dermed gi bedre forhold for fremvekst av større eksemplarer. Før fisketreffet hadde leder av fiskegruppa Roar Haaland Johansen med hjelpere sørget for sette 6 garn i Svangtjern som gav ca 50 små ørreter som ble benyttet til grilling under treffet eller gitt bort til deltakerne.

For å fiske i Svangtjern trenger man ikke fiskekort om hyttestanden er medlem av vellet. Det er mye fisk der og fiskegruppa oppforder alle til å komme og fiske. Skarsdalen Vel har nå også kjøpt inn en båt som kan benyttes etter avtale.

Ved møteplassen var det gjort opp bål og grill. Fisken ble renset og tilsatt sitronpepper, grillet i folie og servert til deltakerne. Det var også pølsegrilling over bålet.

Det ble også delt ut premier i form av forskjellig fiskeutstyr til deltakere.

Vi takker for godt oppmøte og interesse for fisking! Skitt fiske!

Fiskegruppa 2017